Vino alături de micuțul tău la primul workshop părinte-copil despre bullying. LOCURI LIMITATE!

24 April 2017
  1.      Alți copii îți vorbesc urât?
  2.      De obicei copiii te exclud intenționat din grupul lor?
  3.      Se întâmplă ca unii copii să râdă de felul în care arăți sau te comporți?

Dacă copilul tău răspunde cu DA la întrebările acestea, nu mai sta pe gânduri. Vino împreună cu el la primul workshop părinte-copil despre bullying.

Pe 13 mai, la Apolo 111, va avea loc workshop-ul „Viața secretă a copilului tău” marca Protejăm Copilăria, organizat de GMP PR și Itsy Bitsy.

Susținut de specialiști în psihologie și psihoterapie, workshop-ul își propune pe de o parte să ajute părinții în situații bullying prin care trece copilul si pe de altă parte să se lucreaza cu cei mici în vederea dezvoltării empatiei.

Bullyingul reprezintă un fenomen de hărțuire, tachinare cu scopul de a-l umili pe celălalt. Este o acțiune conștientă și voluntară, repetitivă care poate aduce victimei răni emoționale și scăderea încrederii în propria persoană, dar și în mediu. Ca părinte, rolul nostru este să fim atenți la relațiile în care sunt implicați cei mici, pregătiți să-i ajutăm să restabilească un echilibru dacă este nevoie.

Părinții, cu ajutorul psihoterapeutului Ioana Agachi, vor discuta despre:

  • semnele și cauzele comportamentului de bullying;
  • cum ne ajutăm copiii atunci când sunt victimele unui fenomen de bullying;
  • cum îi ajutăm pe cei mici să gestioneze agresivitatea în relație cu ceilalți;
  • empatia și rolul ei în formarea unor relații sociale sănătoase.

Prin joacă, alături de psihologul Cătălin Durla, copiii vor putea învăța despre puterea empatiei și cum poate ea, alături de bunătate, să ajute în fenomenul bullying-ului. Vor fi două grupe de copii: 5-8 ani și 9-12 ani.

Înscrie-te la eveniment aici sau pe mail la protejamcopilaria@pr.gmp.ro și vino pe 13 mai să vorbim despre un fenomen care devine din ce în ce ma răspândit în România și mai ales în instituțiile de învățământ unde, conform statisticilor, au loc 82% dintre situațiile de bullying.

Programul complet al evenimentului și multe detalii găsești pe http://www.protejamcopilaria.ro/evenimente/.