Sarcina săptămâna 2

15 May 2012

Ce se întâmplă în săptămâna 2 de sarcină?

În a doua săptămâna de sarcină unul din foliculii din ovare va creşte mai mult ca ceilaţi (devine folicul dominant) şi va face să nu mai crească şi să producă hormoni ce îl vor ajuta să dezvolte şi să elibereze ovulul.

Din acest moment se poate produce fecundarea sa în următoarele 5 zile pe parcursul ovulului de la ovar prin trompe până în interirorul uterului. Acolo endometrul (mucoasa ce căptuşeşte cavitatea uterină la interior) s-a transformat sub acţiunea hormonilor şi este pregătit să protejeze şi hrănească sarcina fiind îngroşat şi cu vascularizaţie bogată.

Corpul tău în a săptămâna 2 de sarcină

După ce ultimul ciclu menstrual s-a terminat, nivelul de estrogen îţi creşte, iar tu vei avea mai multă energie. În a doua săptămână de sarcină se formează în uter un nou strat de endometru pentru a adăposti şi hrăni embrionul.

Este important să îţi ştii istoricul problemelor medicale din familie, deoarece 75% din complicaţiile din timpul sarcinii pot fi identificate astfel şi se pot lua măsurile şi precauţiile necesare.

Ce este mai important însă este experienţa nouă pe care o trăieşti. Deja din a doua săptămână de sarcină îţi vei calcula data naşterii, vei planifica nouă luni în cele mai mici detalii, vei fi atentă la tot ce întamplă cu tine. Cu voi, de fapt.

Articol relizat cu sprijinul Dr.CALOMFIRESCU Marius Vicea, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecializare medicina materno-fetala

Descoperă ce se întamplă în următoarele 3 săptămani de sarcină: