Bolile copilăriei – infecţia cu rotavirus


rotavirus

Timp de 9 luni te pregătești cât mai bine să ai grijă de bebelușul tău, apoi toata viața îl iubești ca pe comoara cea mai de preț. Pe măsură ce crește, afli că sunt atâtea lucruri la care nu te-ai gândit și iti dorești să îl protejezi cum știi mai bine. Printre cele mai importante pericole de care trebuie să-l ferești sunt bolile copilăriei.

Gastroenterita cauzată de rotavirus este cea mai frecventă boală în primii ani de viață și este extrem de contagioasă. Cu cât copilul este mai mic, cu atât riscurile bolii cresc. Rotavirusul apare în diferite forme, câteodată mai ușoare, dar alteori mai complicate, mai ales când bebeluşul are sub 1 an.

De aceea, suntem aici să-ți povestim mai multe despre această boală extrem de contagioasă și care e cel mai des întâlnită în primii ani de viață ai micuțului tău. Specialiștii nostri au pregătit o serie de articole prin care să te ajutăm să afli ce trebuie să faci penru a-ți proteja micuțul. Tot aici vei putea să înveți din experiența altor mămici.

Citește articolele:

Vaccinarea împotriva rotavirusului

Vaccinarea împotriva rotavirusului

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a gastroenteritei acute severe cauzate de rotavirus şi a spitalizării. Vaccinul care previne această infecţie se administrează oral. Prima doză se poate … Citește mai departe

Care sunt simptomele rotavirusului?

Care sunt simptomele rotavirusului?

Infecţia cu rotavirus se manifestă prin numeroase episoade de diaree apoasă, însoţite frecvent de vărsături şi temperatură. Primul simptom pe care îl poate avea bebeluşul tău este febra. Dacă urmează … Citește mai departe