Eşti pregătită pentru copilul tău?

Nicio femeie nu e pe deplin pregătită să devină mamă. Este o etapă cu totul deosebită în viaţa ta şi oricât de multe ţi-au spus mama sau prietenele tale despre acest moment, nu vei şti niciodată cum e până nu ţi se întâmplă. Fă testul nostru şi află cât de pregătită eşti pentru acest pas.
1/10) Toţi copiii ating etapele de dezvoltare aproximativ în acelaşi timp, iar procesul este omogen şi continuu.
2/10) Cel mai bine este să începi administrarea vitaminelor prenatale:
3/10) De câte ori mănâncă pe zi, în medie, nou născutul ?
4/10) După renunţarea la ingerarea de pilule anticoncepţionale, cât timp trebuie să aştepţi înainte de a încerca să rămâi însărcinată?
5/10) Când este cel mai bine să faci sex dacă încerci să rămâi însărcinată?
6/10) Ce alimente ar trebui să eviţi în timp ce alăptezi?
7/10) Adevărat sau Fals: Dacă, după trei luni în care ai încercat diferite metode, nu ai rămas însărcinată, ar trebui să consulţi un expert în fertilitate.
8/10) Dacă trebuie să te vaccinezi contra rubeolei la vizita medicală înainte de concepţie, cât timp ar trebui să aştepţi înainte de a începe să încerci să rămâi însărcinată?
9/10) Pe timpul sarcinii, majoritatea femeilor au mari dificultăţi în obţinerea de suficient:
10/10) Care este cea mai sigură poziţie de somn pentru bebeluş?

Următoarele întrebări ›
Nu te îngrijora dacă nu ai ştiut răspunsurile corecte la toate întrebările. A fi mamă e un proces de învăţare continuu şi cele mai multe lucruri le vei învăţa din propria experienţă.

Vezi răspunsurile corecte
Ştii deja cât de important este să fii pregătită cu un minim de cunoştinţe înainte de a face pasul spre a deveni mămică.

Vezi răspunsurile corecte
Felicitări! Ştii deja destul de multe lucruri despre ce înseamnă să fii mamă! Fie că eşti aproape de momentul magic al naşterii, fie că abia te-ai gândit să faci un bebe, cunoştinţele generale sunt necesare.