Ajutor! Copilul meu are diabet

Ajutor! Copilul meu are diabet

Alimentația este primul pas în controlul și tratamentul bolii diabetice după ce a fost diagnosticată. Neglijarea sau nerespectarea dietei va sabota orice tratment de tip hipoglicemiant- medicație sau insulină, grăbind apariția complicațiilor acute sau cronice ale diabetului. Citește mai departe

Alimentația mamei în perioada alăptării

Alimentația mamei în perioada alăptării

Alăptarea este o perioadă specială în care se construiește o frumoasă relație fizico-emoțională mamă – copil, o perioadă în care, dacă mama va beneficia de o alimentație și un stil de viață sănătos și echilibrat va reuși să asigure un start corect și să pună bazele unei copilării sănătoase pentru bebelușul ei. Citește mai departe

Nutriţie

Ți-am pregătit în această secțiune informații esențiale despre nutrițe, fie că ai un bebe de o lună pe care îl alăptezi sau un copil de un an. Asigură-te că faci alegerile corecte când vine vorba de nutriție, că îi oferi suficient calciu, fier, proteine sau grăsimi. Află de ce vitamine are nevoie copilul tău și din ce alimente și le poate procura.

Află cu ce este bine să te hrănești în timpul alăptării și de câte ori trebuie să alăptezi bebelușul într-o zi. De la ce vârstă este bine să începem diversificarea la bebeluși? Până la ce vârstă nu e recomandat laptele de vacă? În ce ordine introducem alimentele solide în hrana micuțului și care sunt cantitățile recomandate de medicii pediatri? Ce facem dacă cel mic refuză să mănânce carne? Cu ce alimente nu trebuie să exagerăm pe parcursul unei săptămâni?

Urmează sfaturile specialiștilor, pentru a învăța cum să-ți ferești copilul de cele mai frecvente boli de nutriție – rahitismul, anemia, obezitatea, carența de fier etc, și pentru a-i asigura fondul necesar unei dezvoltări sănătoase.

  • Citește mai multe despre nutriția bebelușului tău, alegând vârsta corespunzătoare din secţiunea Copil.
  • Dacă urmează să devii mămică, citește sfaturile noastre cu privire la nutriția în timpul sarcinii, în funcție de săptămâna sarcinii, dând click pe secţiunea Sarcină.
  • Urmărește sfaturile dr. Oana Cuzino despre nutriţia bebeluşilor.