Evenimente

PRIMUL WORKSHOP PĂRINTE – COPIL DESPRE BULLYING

VIAȚA SECRETĂ A COPILULUI TĂU

 


Bully/bullied. Martor tăcut/implicat. Sau poate copilului nostru nu i se poate întâmpla așa ceva. Dar cum arată de fapt viața secretă a copilului nostru?

Se vorbește tot mai des despre bullying, fenomen nelipsit al copilăriei, dar care azi, la noile generații și cu ajutorul măștilor internetului, a explodat. Care sunt semnele pe care un părinte trebuie să știe să le citească, cum să ne comportăm față în față cu fenomenul de bullying și cum ajutăm copilul să fie mai empatic? 

Doi psihoterapeuti, două fețe ale bullying-ului, două ateliere în paralel – părinți și copiii.

Ioana Agachi:
Psihoterapeut și managing partner “Eu, părinte ghemotoc” unde, de 4 ani susține ateliere și grupuri de suport pentru părinți.

Cătălin Durla:
Psiholog și psihoterapeut cu o experiență vastă de lucru cu copiii și adolescenții, activând de 8 ani în cadrul echipei SOS Satele Copiilor.

PROGRAM:
9:45 – welcome coffee
10:00 – ateliere în paralel părinte-copil

Atelier pentru parinti – cum gestionăm situatiile de bullying
Ioana Agachi, psihoterapeut

Vom discuta despre:

 • Semnele și cauzele comportamentului de bullying;
 • Cum ne ajutăm copiii atunci când sunt victimele unui fenomen de bullying;
 • Cum îi ajutăm pe cei mici să gestioneze agresivitatea în relație cu ceilalți;
 • Empatia și rolul ei în formarea unor relații sociale sănătoase.

Atelier pentru copii – cum dezvoltăm nivelul de empatie al copilului
Cătălin Durla, psihoterapeut

 • Prin joaca alaturi de un psiholog, copiii vor putea invata despre puterea empatiei si cum poate ea, alaturi de bunatate, sa ajute in fenomenul bullying-ului.
 • Timp de o ora, cei mici vor putea exersa empatia si isi vor stimula mecanismul rezilientei alaturi de psiholog pentru a intelege si a face fata sanatos unei situatii de bullying. Sa inteleaga ca o atitudine agresiva sau de victima nu este normalitate.

Atelierul pentru copii se imparte in doua grupe:

 • copii intre 5 si 8 ani
 • copii intre 9 si 12 ani
  *Pe tot parcurusul workshop-ului copiii se află sub supraveghere.
 • 11:00 – pauză, gustări
 • 11:15 – 13:00 – continuare ateliere

Prețuri bilete:
Bilet ADULT 65 lei/persoana
Bilet CUPLU (părinte – copil)100 RON
Bilet CUPLU (părinte – părinte)130 RON

Când:
Sâmbătă, 13 mai 2017
De la ora 10:00 până la 13:00

Unde:
la teatrul Apollo 111 (str Actor Ion Brezoianu nr 23-25, Palatul Universul)

Primul workshop părinte-copil despre bullying face parte din campania Viața secretă a copilului tău, organizată de Itsy Bitsy și GMP PR, prin platforma Protejăm Copilaria.

INSCRIE-TE FOLOSIND FORMULARUL DE MAI JOS!

linie

Bilete

Plata taxei de participare se poate realiza prin transfer bancar sau prin mandat poştal după completarea formularului de mai jos. Plata se va realiza în contul RO26 RNCB 0088 0905 7496 0001 (cont in lei), deschis la Banca Comerciata Română, Agenţia Moşilor, beneficiar S.C. GMP PUBLIC RELATIONS S.R.L. / CUI: RO22181960. Data limită de plată a biletului de intrare este 10 mai 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EVENIMENTE TRECUTE

Protejam Copilaria și Asociația Salvați Părinții au oferit părinților o zi doar pentru ei, în care să se redescopere, să facă schimb de experiență și să realizeze cât de important este să ai grijă de tine pentru a putea avea grijă de cei dragi.

În conversație cu psihologii și psihoterapeuții avizați care au facilitat atelierele, părinții au aflat mai multe despre cum își pot încărca bateriile emoționale pentru a face față provocărilor zilnice alături de cei mici, despre cum să gestioneze problemele de cuplu după ce apar copiii și despre provocările moderne întâlnite din ce în ce mai des în familiile de astăzi. 

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea specialiștilor, cărora le mulțumim în primul rând pentru că au răspuns apelului nostru și că au decis să fie alături de părinți.

Mulțumim sponsorului principal Eau Thermale Avène pentru cadourile oferite cu drag părinților invitați, deoarece crema și uleiul din gama Xera Calm A.D, însoțite de apa termală, au fost primite cu mult entuziasm de către aceștia. În plus, sesiunile de dermoanaliză din pauze au avut un real succes printre toți cei prezenți în cadrul acestui eveniment.

De asemeni, mulțumim Aqua Carpatica că ne-au hidratat în momentele cele mai intense cu cea mai pură apă. Mulțumim Kaufland și Napolact pentru produsele care ne-au ajutat să ne facem plinul de energie în pauzele dintre sesiuni. Mulțumim Klorane Bebe și F64 pentru cele mai alese cadouri oferite invitaților.

Mulțumim partenerilor media Itsy Bitsy, Totul despre Mame și Mami pentru suportul oferit în comunicarea acestui eveniment reușit.

Vă multumim vouă, celor care ați fost prezenti și, cu această ocazie, vă anunțăm că astfel de evenimente vor urma cât de curând!

 

Mai jos, detalii complete despre evenimentul trecut.


Părinți cu aripi, copii cu zbor / 29 octombrie / Impact Hub București

header-image

Un eveniment dedicat noilor generații de părinți!

Venirea unui copil pe lume este un motiv de bucurie, nu putem contesta acest lucru, însă suntem de acord că această schimbare naște și un dezechilibru în viața noilor părinți. E timpul să spunem adevărul, să analizăm sfaturile experților și să învățăm cum putem merge mai departe ca buni părinți, în armonie și echilibru cu timpurile în care trăim.

linie

Program

10:00 -10:30: Plenară: De ce zborul copiilor este în legătura directă cu aripile părinților și deschiderea lor? Introducere făcută de Lavinia Țânculescu (Doctor în psihologie)

10:30 – 11:30: Panel de discuții cu toți speakerii

11:30 – 12:00: Pauză de prânz

12:00 – 13:30: Prima serie workshop-uri

W1 – Parintele Singur: Între singurătatea părintelui și acapararea copiilor / Iulia Feordeanu (Psiholog & psihoterapeut de orientare jungiana) & Dan Stănescu (Doctor în psihologie)
W2 – Problemele părinților în cuplu / Tedy Crestin (Psihoterapeut adlerian), Florian Koleci (Medic specialist psihiatru & psihoterapeut) & Lavinia Țânculescu (Doctor în psihologie)

13:45 – 15:15: A doua serie de workshop-uri

W3 – Orientarea în viața a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului / Dragoș Iliescu (Profesor universitar în Psihologie și Științele Educației) & Lavinia Țânculescu (Doctor în psihologie)
W4 – Dificultăți ale stărilor sufletești ale adulțilorFlorian Koleci (Medic specialist psihiatru & psihoterapeut), Dan Stănescu (Doctor în psihologie) & Iulia Feordeanu (Psiholog & psihoterapeut de orientare jungiana)

linie

Speakeri

lavinia

Lavinia Țânculescu

Lavinia este, din punct de vedere al expertizei profesionale, o îmbinare între un practician şi un teoretician. Este doctor în psihologie, titlu obţinut la UBB Cluj, psihanalist de orientare jungiană, membru al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (experiență de practică terapeutică de 10 ani), lector universitar în cadrul Univ. Hyperion (Fac. de Psihologie) din 2016 și, de peste 10 ani, cadru didactic asociat la S.N.S.P.A. (Fac. de Comunicare şi Relaţii Publice).

Dan Stănescu

Dan este specialist în psihologie Clinică și Industrial – Organizațională, Doctor în Psihologie atestat de Universitatea din Hamburg, Conf. Univ. Dr. în cadrul Masterului de Comunicare Managerială și Resurse Umane din cadrul S.N.S.P.A. și este coach atestat profesional de EuCF.

Tedy Crestin

Tedy este medic, psihoterapeut adlerian, trainer, coach și consilier vocational. Tedy conduce un camin spital si lucreaza cu persoane aflate in situatii vulnerabile de viata.

Florian Koleci

Florian este medic specialist psihiatru si psihoterapeut format in terapie cognitive-comportamentala. Aceste specializari l-au ajutat sa dezvolte si implementeze multe traininguri axate pe soft-skills si o mai completa intelegere a dinamicii de grup. Activeaza si ca trainer din 1999, sustinand organizatii din industrii diverse si in arii diferite ce tin de dezvoltarea oamenilor.

Iulia Feordeanu

Iulia este psiholog, psihoterapeut de orientare jungiana, cu drept de liberă practică de psiholog specialist acordat de Colegiul Psihologilor din România, Trainer Sandwork în cadrul Asociației Internaționale de Sandwork Expresiv. Iulia își continuă studiile profesionale ca router al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică. În 2013 a fost certificată ca Instructor pentru Părinti de către The Aware Parenting Institute, California. Din 2013 și până în prezent a ținut workshopuri pentru peste 600 de pariți cărora le-a prezentat principiile disciplinei democratice, dar și cheia pentru o viață plină de vitalitate ca părinte. Din 2015 ține cursuri de Educație Sexuală și Relațională pentru elevi, având până în prezent mai mult de 300 de beneficiari încântați.

Dragoș Iliescu

Dragoș Iliescu este prof. univ. la Fac. de Psihologie și Științele Educației, Univ. București și primul român ales Președinte al Comisiei Internaționale de Testare: una din cele mai importante asociații profesionale din domeniul psihologiei.
Dragos este fondatorul companiei TestCentral si al Brio®, prima platformă națională care evaluează nivelul elevilor din clasele 1- 7 prin intermediul testării standardizate.
Prin stradania sa și a altor colegi psihologi, a adus în țară, tradus și adaptat instrumente celebre utilizate în psihologia dezvoltarii copilului, psihodiagnosticul inteligenței la copii, a pregătirii pentru școlaritate, a orientării vocaționale și a unor aspecte speciale cu privire la copii (ADHD, Autism, Depresie, Anxietate). Împreună cu Lavinia Țânculescu, este autor de manual pentru România, pentru Chestionarele Coopersmith privind Evaluarea nivelului de Stimă de Sine la Copii și Adulți.

linie

Bilete

Plata taxei de participare (65 RON bilet single sau 100 RON bilet cuplu – parinte-parinte/ parinte-copil) se poate realiza prin transfer bancar sau prin mandat poştal după completarea formularului de mai jos. Plata se va realiza în contul RO26 RNCB 0088 0905 7496 0001 (cont in lei), deschis la Banca Comerciata Română, Agenţia Moşilor, beneficiar S.C. GMP PUBLIC RELATIONS S.R.L. / CUI: RO22181960. Data limită de plată a biletului de intrare este 26 octombrie 2016.