Hai la evenimentul „Părinți cu aripi, copii cu zbor”. GRĂBEȘTE-TE!

19 October 2016

Pe 29 octombrie, la Impact Hub București, va avea loc evenimentul „Părinți cu aripi, copii cu zbor” marca Protejăm Copilăria. Dăm astfel startul primelor ateliere dedicate noii generații de părinți.

Susținute de specialiști în psihologie și psihoterapie, atelierele îți vor prezenta noua abordare în parenting, care arată că un părinte împlinit, care are grijă de sine și acordă atenție intereselor proprii, va transmite starea de bine mai departe copilului. Printre temele abordate de psihologi, vor fi:

  • Părinții și pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor
  • Problemele și provocările parintelui singur sau care se simte singur în familie
  • Probleme de cuplu atunci când apar copiii
  • Orientarea în viață a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului
  • Care sunt semnele problemelor sufletești ale părinților și implicațiile asupra copiilor

Ca părinte, probabil simți uneori că ești grăbit, că nu prea ai timp de tine, sau că meseria de părinte îți ocupă tot timpul. Ritmul de viață alert, orele lungi de serviciu și nevoia de atenție a celor mici ne pot face să uităm că și noi avem nevoie de timp pentru noi.

Cu toate acestea, neglijarea propriilor nevoi poate conduce la apariția problemelor sufletești la părinți, care au un impact semnificativ asupra sănătății emoționale a copiilor și a relațiilor de cuplu. Studiile arată că mamele au parte doar de 17 minute pe zi doar pentru ele. Mai mult, peste jumatate din mame spun că trec prin săptămâni întregi fără un minut de relaxare, iar 3 din 4 simt că se concentrează mai mult asupra altor oameni, în defavoarea propriei persoane.

Psihologii indică faptul că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soț model și de a întreține în paralel o carieră, ne permit din ce în ce mai puțin timp cu noi înșine și pot conduce la izolare emoțională, sau așa-numita “depresie parentală”.

„În ziua de astăzi se vorbește foarte mult despre educația copiilor, dar foarte puțin despre educația părinților. Părintele și copilul se dezvoltă în mediul comun al familiei, iar problemele emoționale ale părintelui pot fi ușor percepute de copii, chiar dacă doar la nivel inconștient. Este important să tratăm problemele sănătății emoționale cu aceeași grijă cu care ne ocupăm de sănătatea fizică, cu atât mai mult cu cât ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de părinte”, declară psiholog Lavinia Țânculescu, Președinte al Asociației Salvați Părinții.

Înscrie-te la eveniment aici sau pe mail la protejamcopilaria@pr.gmp.ro și vino pe 29 septembrie să vorbim despre provocările părintelui modern și strategiile care îți stau la dispoziție! Vino cu partenerul de cuplu și beneficiază de reducere la achiziționarea biletelor.

Programul complet al evenimentului și multe detalii găsești pe www.protejamcopilaria.ro.