Bebeluşul la 9 luni

15 May 2012

Află totul despre bebeluşul tău la 9 luni

Mobilitatea nou descoperită a bebeluşului înseamnă că intră pe tărâmul loviturilor şi al căderilor.

Acestea sunt o parte inevitabilă a copilăriei şi, deşi pare periculos, încearcă să te bucuri privindu-ţi bebeluşul care explorează împrejurimile şi îşi descoperă limitele.

Stăpâneşte-ţi dorinţa de a-ţi proteja bebeluşul şi vei vedea cum începe să capete experienţă.

Cu toate acestea, fă toate eforturile pentru a face casa sigură pentru bebeluşul tău de 9 luni.

O metodă bună de a face acest lucru este să te laşi la nivelul lui pentru a găsi posibilele zone periculoase. Securizează obiectele fragile astfel încât să nu se clatine sau păstrează mobila instabilă în camere care nu-i sunt accesibile bebeluşului tău de 9 luni.

Mersul 9 luni

Când vine vorba de momente de referinţă, primii paşi ai bebeluşului nu pot fi întrecuţi.
Într-o zi el stă în picioare sprijinit de canapea, iar în ziua următoare poate să se împleticească ezitant spre mâinile tale care-l aşteaptă.

Apoi este afară şi aleargă.

Primii paşi ai bebeluşului tău sunt prima etapă majoră către independenţă.

Dezvoltarea bebeluşului la 9 luni

În timpul primului său an, bebeluşul îşi dezvoltă coordonarea şi forţa muşchilor din tot corpul.

Începând de prin luna a noua el învaţă să stea, să se rostogolească şi să se târască înainte de a trece la împingerea în sus şi statul în picioare.
Din acel moment este doar o chestiune de câştigare a încrederii în forţele proprii şi de echilibru.

Cei mai mulţi copii fac primii paşi undeva între lunile nouă şi doisprezece şi merg deja bine până la vârsta de paisprezece sau cincisprezece luni.

Siguranta bebelusului la 9 luniSiguranta bebeluşului la 9 luni

La aproximativ 8 luni bebeluşul tău probabil începe să se ridice în picioare ţinându-se de mobilă (deci asigură-te că tot ce este în calea lui este suficient de rezistent ca să-l sprijine).

După câteva săptămâni în care va stăpâni poziţia în picioare, el va începe să meargă, mișcându-se de la o mobilă la alta pentru a avea suport.

La 9 luni bebeluşul poate chiar va sta în picioare fără ajutor.

De vreme ce poate face acest lucru, poate face câţiva paşi ţinându-te de mână sau chiar poate ridica de jos o jucărie din poziţia în picioare.

Ca întotdeauna, asigură-te că bebelușul are un mediu înconjurător moale și sigur în care să-și exerseze noile abilităţi.

Urmează regulile standard de protecţie a copilului și nu-l lăsa niciodată nesupravegheat.

Cum pot preveni otrăvirea bebeluşului meu de 9 luni?

Păstrează cosmeticele, produsele de îngrijire personală, medicamentele, vitaminele și suplimentele minerale, substanţele de curăţat, pesticidele și alte substanţe de uz casnic, încuiate și inaccesibile bebeluşului. Păstrează substanţele periculoase în ambalajele originale pentru a preveni amestecarea acestora.

Nu denumi medicamentele “bomboane” şi nu le lua în preajma bebeluşului tău de 9 luni, deoarece copiii sunt predispuși în mod special la comportament imitativ.

Articol relizat cu sprijinul Dr. OROS Mihaela, medic primar pediatru

Descoperă ce se întamplă cu bebeluşul tău în următoarele 3 luni: