Bebeluşul la 11 luni

15 May 2012

Află totul despre bebeluşul tău la 11 luni

La 11 luni bebeluşul tău începe să înţeleagă multe fraze și cuvinte simple, așa că este important să vorbeşti mereu cu el.
În cazul în care el vrea o “bah-bah,” spre exemplu, întăreşte blând pronunţia corectă, întrebând “Vrei un biberon cu lapte?”

În această etapă a jocului, cel mai bine este să eviţi tendinţa de a folosi cuvintele bebeluşului — aceasta poate fi distractivă, dar este mai bine pentru dezvoltarea bebeluşului la 11 luni să audă pronunţia corectă a cuvintelor.

Deși poate părea uneori prostesc, a avea o conversaţie cu bebeluşul este o modalitate importantă de a încuraja abilităţile sale lingvistice.

Când bolboroseşte o propoziţie, răspunde cu “O, într-adevăr? Ce interesant.” El probabil va zâmbi și va continua să pălăvrăgească.

Din luna a 11-a bebelușul poate să “meargă” în timp ce-l ţii de mâini sau poate să ridice o mână sau un picior pentru a te ajuta să-l îmbraci.

În timpul meselor el poate să bea singur dintr-o cană (deși e posibil ca unii copii să nu poată face acest lucru corect nici în următoarele luni sau chiar un an) și se poate hrăni singur.

Odată ce bebelușul poate să bea singur dintr-o cană, trebuie să începi să te fereşti, pentru că este foarte posibil să o arunce după ce a terminat.

La 11 luni bebelușul înţelege instrucţiunile simple, deși încă poate sa te ignore când spui “nu.” (Pentru a întări cuvântul accentuează-l, foloseşte-l cumpătat, pentru stabilirea limitelor importante.)

Chiar dacă bebelușul nu o să-şi amintească întotdeauna mâine ce i-ai spus azi, la 11 luni nu este prea devreme pentru a stabili anumite limite și a începe predarea unor distincţii importante, cum ar fi binele de rău sau sigur de nesigur.

Siguranta bebelusului la 11 luniCum pot preveni mușcăturile sau înţepăturile?

Nu vei putea eradica toate insectele care mușcă sau înţeapă și nu vei dori să ţii tot timpul bebeluşul în casă.
Poţi folosi un spray împotriva insectelor, special pentru copii, și îmbrăcăminte cu mânecă lungă, pantaloni albi sau ușor coloraţi — care sunt mai puţin atractivi pentru insecte. De asemenea, când mergeţi afară, nu uita de ciorapi!

Fii atentă când mâncaţi afară, în mod special în zonele cu multe insecte, și evită produsele parfumate, cum ar fi cremele și săpunurile.

Discută cu medicul copilului sau cu farmacistul care sunt produsele pe care le poţi folosi pentru bebeluşul tău de 11 luni ca protecţie împotriva insectelor.

Articol relizat cu sprijinul Dr. OROS Mihaela, medic primar pediatru

Descoperă ce se întamplă cu bebeluşul tău la un an!