Sarcina săptămâna 41

15 May 2012

Ce se întâmplă în săptămâna 41 de sarcină?

Tocmai ai intrat în a 41-a săptămână de sarcină, iar dacă nu ai bagajele de maternitate pregătite, ar fi cazul să nu mai amâni și să pui toate lucrurile în ordine și atent planificat. Știm că ești nerăbdătoare să devii mămică, după 40 de săptămâni de așteptare.
Trebuie să fii pregătită și să știi ce vrei; de exemplu, să fii însoțită în sala de nașteri de către tatăl copilului (asta desigur, dacă maternitatea unde naști permite acest lucru).
Trebuie să fie pregătite câteva lucruri pentru a primi acasă bebelușul și vei avea ceva treabă, dar nu uita să îți continui exercițiile și alimentația sănătoasă bazată pe fructe proaspete, legume și alimente fără grăsime.

Copilul în săptămâna 41 de sarcină

În săptămâna 41 de sarcină, copilul tău este deja mare și ar trebui să încerce să iasă, așa că travaliul poate începe oricând.
Termenul ideal a trecut însă nu este considerată sarcină depășită decât după 42 de săptămâni. În această perioadă riscurile pentru copil sunt în creștere și există opinii științifice care recomandă programarea nașterii înaintea acestui moment pentru a evita posibilele probleme.

Corpul tău în săptămâna 41 de sarcină

În săptămâna 41 de sarcină, este posibil să simți arsuri și înțepături / presiune între picioare, din cauza poziției în care se află micuțul tău. Și în această a 41-a săptămână, corpul tău va suferi schimbări.
Vei simți mai neplăcut mișcările și loviturile copilului, semn că travaliul se apropie. Nu uita să consulți medicul care te are în supraveghere.
Toleranța la căldură este din ce în ce mai mică și transpiri mai ușor și mai mult; așadar nu uita să te hidratezi consumând o cantitate adecvată de apă.
De asemenea nu uita să te odihnești, căci vei avea nevoie de energie pentru naștere.

Articol relizat cu sprijinul Dr.CALOMFIRESCU Marius Vicea, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecializare medicina materno-fetala

Descoperă ce se întâmplă în săptămâna 42 de sarcină.