Bebeluşul la 7 luni

15 May 2012

Află totul despre bebeluşul tău la 7 luni

Din luna a 7-a, bebeluşul tău devine mai activ, va aprecia hainele mai confortabile.
Alege ţesături moi care să nu-l deranjeze în timp ce se mișcă.
Îmbrăcămintea largă și care permite pielii să respire îi va da micuţului tău energic destul loc de manevră.

Evită hainele care au cusături tari și deranjante: cravatele, fundele sau nasturii (care pot fi un pericol de înghiţire) și orice altceva care îl poate deranja în timpul somnului sau în timp ce se joacă.

 

Nutritia bebelsului la 7 luni Nutriţia bebeluşului la 7 luni

Un bebeluş de şapte luni încă primeşte nutrienţii din laptele mamei sau din formulă, iar alimentele noi ce pot fi introduse în alimentaţie sunt cerealele, fructele şi legumele, nectar sau piure.

Discută cu medicul bebeluşului etapele de diversificare potrivite pentru puiul tău şi când este momentul pentru carne, iaurt şi brânză. Nu uita să mărunţeşti alimentele.

Bebeluşul în luna a 7-a primeşte toate vitaminele, mineralele şi proteinele de care are nevoie dintr-o dietă echilibrată şi nutritivă.

Siguranta bebelusului la 7 luniAstmul la bebeluşii de 7 luni

Astmul este cea mai frecventă boală cronică a bebeluşilor de 7 luni. Boală “cronică” înseamnă că această afecţiune odată apărută şi diagnosticată este permanentă. Deşi simptomele apar şi trec, boala nu dispare cu totul.

Astmul poate fi provocat de infecţii respiratorii virale, de alergeni cum ar fi polenul, sporii de mucegai, iritanţi precum fumul de ţigară şi aburii de vopsea. De asemenea, exerciţiile ocazionale sau inhalarea aerului rece pot provoca un atac de astm.
În cazul astmului apare o îngustare şi în acelaşi timp o îngroşare (inflamaţie) a căilor respiratorii, care duce la dificultăţi ale respiraţiei. Bebeluşul la 7 luni tuşeşte, respiră greu, şuieră.
Posibilele semne ale unui atac includ respiraţie rapidă, tuse persistentă, șuierături respiratorii, fluierat sau zgomot stertoros când expiră, contracţia mușchilor din jurul coastelor, lărgirea nărilor la fiecare respiraţie, oboseala și pielea care devine albastră.

Atunci când bebeluşul tău de 7 luni are un atac de astm sau are dificultăţi în a respira, sună imediat la salvare sau du-l la camera de gardă.
De asemenea, cheamă ajutor imediat dacă buzele sau buricele degetelor se învineţesc sau dacă este letargic, agitat sau confuz.
Tusea nocturnă cronică indică mai degrabă prezenţa unui astm cronic. Sună pediatrul atunci când bebeluşul tău de 7 luni are probleme cu somnul din cauza șuieratului, tusei sau dacă are dificultăţi de respiraţie.
Astmul nu poate fi vindecat, dar se poate trata şi poate fi controlat, iar bebeluşul vostru de 7 luni poate avea o viaţă normală şi activă. Gravitatea astmului se micșorează de obicei, pe măsură ce copilul crește.

Articol relizat cu sprijinul Dr. OROS Mihaela, medic primar pediatru

Descoperă ce se intamplă cu bebeluşul tău în următoarele 3 luni: