Bebeluşul la 3 luni

15 May 2012

Află totul despre bebeluşul tău la 3 luni

In a 3-a lună de viaţă, bebeluşul tău face diferenţa între vocile cunoscute şi alte sunete şi începe să devină un mai  bun ascultător. Se vede deja că este armonizat cu mediul său. Urmăreşte-i privirea atunci când aude diverse zgomote şi la rândul tău priveşte-l în ochi atunci când eşti cu el.

O conversaţie în desfăşurare, chiar şi un monolog, îl ajută pe bebeluşul tău să-şi dezvolte simţul de orientare. E posibil să îţi urmărească mişcările buzelor în timp ce vorbeşti, fascinat de cum funcţionează totul, zâmbeşte când i se vorbeşte, repetă sunete pe care le aude şi vei fi surprinsă de abilitatea micuţului tău de a comunica, printr-un repertoriu larg de gângureli (sunete asemănătoare vocalelor “aaa”, “eee”), zâmbete şi diferite tipuri de plâns. Fiecare manifestare exprimă o nevoie a bebeluşului tău de 3 luni.

Nutritia bebelsului la 3 luniNutriţia pentru bebeluşii de 3 luni

În a  treia lună, bebeluşii încă primesc doar lapte. Când laptele se întoarce din stomac în esofag, se produce refluxul gastroesofagian.
Este normal pentru bebeluşii de 3 luni să aibă reflux — ei vor scuipa sau regurgita un pic de lapte după unele mese.

Înghiţirea unei cantităţi mari de aer şi hrană în exces pot contribui la reflux.
În majoritatea cazurilor, bebeluşii scapă de această problemă odată ce împlinesc un an, deoarece sfincterul dintre stomac şi esofag se întăreşte.
Dacă bebeluşul tău este hrănit cu lapte formulă, medicul poate sugera folosirea unei formule speciale antireflux.
S-ar putea să ţi se recomande mese mai frecvente şi porţii mai mici, pentru ca stomacul bebeluşului să nu se umple prea mult şi prea des.

Siguranta bebelusului la 3 luniCum decid dacă îmi informez medicul despre simptomele bebeluşului?

Nu trebuie să te jenezi şi să suni la cabinetul medicului de fiecare dată când instinctul ţi-o dictează, indiferent dacă este zi sau noapte. Simptomele care trebuie menţionate în cazul unui sugar includ modificări îngrijorătoare ale temperamentului, ale apetitului, vărsăturile continue, febra ridicată, scaunele anormal de moi, o scădere dramatică a scutecelor ude, o alergie persistentă, scurgeri din ochi sau urechi sau un plâns neobişnuit şi îndelungat.

Imunizarea bebelusului in luna 3Ce vaccinuri îţi vor fi recomandate?

La consultul bebeluşului in luna a treia, e bine sa aduci carnetul de vaccinări şi să discuţi cu medicul schema de imunizare la copii  şi orice alte întrebări ai legate de vaccinuri.

Articol relizat cu sprijinul Dr. OROS Mihaela, medic primar pediatru

Citeşte şi despre alimentaţia pe durata alăptării

Descoperă ce se intamplă cu bebeluşul tău în următoarele 3 luni: